2 A new life


Laga mat tillsammans med barnen
13/11/2008, 16:43
Filed under: Allmänt, Barnen, Familj | Etiketter: , , ,

Lyckades komma i lite kläder och iväg för att handla. Efter att jag handlat åkte jag ut till Joakim, tände ljus och satte ner två stor buketter med rödarosor. Efter det var det precis tid för att hämta barnen så det passade bra.

Nu har jag och barnen gjort en köttfärs och kantarellpaj som står i ugnen. Gustav fick göra degen helt själv och hjälpte till att steka svampen. Jag tycker det är jätteviktigt att barnen får vara delaktika i matlagningen. Jag tror att om de får vara med och laga maten tycker de det är roligare att äta. När jag var liten fick jag aldrig hjälpa till, man var bara i vägen och mamma var stressad. Vi hade inte heller några direkta mat tider utan man åt när man kom hem. Jag tror att detta har bidragit till att jag aldrig haft något mat intresse, varken laga eller äta. När Joakim var liten åt de alltid tillsammans och han fick ofta vara med i köket, hans mamma hade stort tålamod vilken gjorde att Joakim blev det superkock här hemma.

Hur har ni med middagar, äter alla alltid tillsammans? Tycker ni det är viktigt att barnen får hjälpa till i köket? Lagar ni en rätt eller olika om inte alla tycker om maten?

Om ni vill kan jag lägga ut receptet på pajen senare, det är eneklt och supergott.


5 kommentarer so far
Lämna en kommentar

tycker de är jätteviktigt med gemensamma måltider o att barnen är delaktiga…. när mina döttrar var mindre hjälpte dom till både mycke o ofta i köket…….. nu ska jag vara glad om vi kan äta tillsammans åtminstone nån dag i veckan……… tycker du ska vara stark o fortsätta med de du gör.

har läst din blogg ett tag nu……… jag är SÅ imponerad av din vilja o din styrka i de du gör…….. önskar dig en fortsatt bra dag……… o hoppas maten smakade…. lägg gärna ut receptet, jag tycker de är kul att testa andras recept, man lär sig alltid något………. 🙂

kram på dig // marie

Kommentar av marie

Jag tycker det är oerhört viktigt att ”vardagssysslor” är en del utav barnens uppfostran. Min sambo har aldrig fått hjälpa till med något hemma, därför står han nu, 24 år & kan inte laga mat, baka, diska, städa eller tvätta

Kommentar av Sandra

Barnen hjälper oftast till med matlagningen på helgerna. Då det inte är så stressigt. Dottern på 10 år lagar ibland mat alldeles själv. Ibland blir det fler rätter/tillbehör efter som sonen är ägg-och mjölkallergisk och jag laktosintolerant.

Kommentar av Stensland

Hellu =)

Eftersom mina barn är mycket äldre än dina och i två ‘kullar’ så blir det sällan middagar när alla äter tillsammans, tyvärr. Alltid är det någon som har träning, match eller annat på G… När dom var små var middagarna tillsammans dagens höjdpunkt. För liten är middagen jätteviktig, hon vill prata om sin dag och höra om de andras… Jag lagar ofta maten på dagarna, men liten gör gärna salladen. På helgerna hjälps vi åt och då blir det ofta trerätters så alla får en egen uppgift.

Ha en trevlig helg och ta hand om er.

Kram Kockis

Kommentar av Kockis

Har läst din blogg ett tag men jag tror aldrig jag kommenterat,har inte riktigt hittat de rätta orden.
Jag kan inte ö h taget förstå vilken mardröm du måste leva i samtidigt tycker jag att din styrka och kärlek lyser genom bloggen,till livet,dina barn och Joakim.

Jag kan bara hålla med om det du skriver,det är jätte viktigt att barnen får vara delaktiga.Min dotter som snart fyller 11 år tycker det är jätte roligt att få fixa maten själv,som att steka pannkakor osv.Det där lite enklare som hon känner att hon fixar.Det ger massor med självförtroende 😀 Sonen som är 6 brukar gilla att fixa salladen osv.

Här blir det olika ibland pga dottern är mjölkallergiker,
försöker så långt som möjligt göra så att alla kan äta samma mat men ibland fungerar det helt enkelt och då får det bli 2 olika.

Ta väl hand om dig!

Kram Jessica

Kommentar av jezza
Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s%d bloggare gillar detta: