2 A new life


Dax för spruta
03/12/2008, 11:33
Filed under: Allmänt

För en stund sedan ringde vår underbara BVC-sköterska, hon sa att det var dax för Gustavs 5½års kontroll med spruta. Vi kom överrens om att jag ska emla armen 1h innan vi ska dit, vilket blir nästa onsdag.
emla20box2
Jag vet inte alls hur Gustav kommer reagera när jag säger att han ska ta spruta, han har ju inte den bästa bilden av sjukvården… han blir alltid livrädd och lätt hysterisk när han känenr sig sjuk elelr något händer, tex som när första tanden blev lös. Detta är säkert pga av allt han upplevt när pappa var sjuk. Det är riktigt svårt och jobbigt tycker jag.
19s60-spruta-843_jp_592917b
 Funderar på om jag ska be farmor följa med oss, eller om det bara blir för stor grej av det då. Någon som har tips och råd?

Sen pratade vi lite om hur det går här hemma, hur vi mår osv. Vi pratade om barnen, hur de hanterar det hela med pappa, hur jag hanterar det och hur jag pratar med barnen om det. Vi pratade även lite om trots osv. Då säger bvc sköterskan, du är så klok Carolina, du gör helt rätt med barnen, vad du är klok!
Åhh så skönt att höra henne säga det, jag fick lite bättre självförtroende efter det 🙂


3 kommentarer so far
Lämna en kommentar

KLART du som mamma gör rätt – du känner dina barn BÄST!

Jag tror däremot att du inte ska dramatisera sprutan så mycket, säg som det är; man tar den för att INTE bli sjuk, alla tar den (nämn några kompisar kanske?) och så blir det bra med den saken.
MEN som sagt; du vet själv bäst hur du vill göra.
Själv tar jag alltid, alltid med mig dottern (om jag bara kan!) när jag ska ta prover för att hon ska se att det är något som hör till livet. Att jag överlever sprutor och prover liksom. Hon har i a f haft lätt för det utan tårar eller gnäll. Hon är 6 år.
Det kommer nog gå bra ska du se!

Kram!

Kommentar av Titti

Jag tror precis som Titti skriver, förklara att man tar sprutan för att inte bli sjuk.
Du känner dina barn bäst, så du vet säkert vad som funkar.
Min dotter var livrädd för sprutor(hon är 15 nu), men hon kom på att man kunde få en tablettask när man var klar, för då gjorde det inte ont mer… Undrar jag vad som finns i zooaskarna, eftersom de tydligen har värkstillande effekt.. 😉
Lycka till!!
Kram på dig!!!

Kommentar av Ann-Louise

Jag har ju jobbat med just detta och har några bra tips. Säg inte ”det är ingen fara”. Det enda barnet hör är ordet FARA. Visa att du är säker i situationen, om du kan. (vet ju att du är jätterädd själj). Du o Gustav fixar detta det är jag säker på.

Kommentar av Kacka
Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s%d bloggare gillar detta: