2 A new life


Försök nr 1

Barnen och jag har kommit in i en negativ spiral med tjat, gnäll, trots… ja you name it. Nu kände jag att något måste göras för detta tar så mycket energi som jag igentligen inte har. Så igår pratade jag och barnen om att de kan få ”tjäna” ihop till en liten veckopeng. Båda var med på den nya idén och tyckte det lät bra om än lite jobbigt. Så idag har jag gjort två olika ”att göra” listor till barnen med veckordagar och bilder på det som ska göras varje dag.
Gustav ska tex bädda sin säng, klä på sig själv, ställa sin tallrik i diskmaskinen och sluta tjata och bråka. För varje ”sak” han gör får han tillsammans med mig sätta en klisterlapp under den att göra bild han gjort. För att få veckopeng ska det vara en klisterlapp på under varje bild varje dag. Jag gjorde även en ruta för lite extra klistermärken om de tex gör något som inte står på lappen. Gustav klarade sig bra idag och fick sätta bilklistermärken ikväll.
Natalie ska varje dag gå på toaletten utan att skrika på mig, plocka undan sin tallrik från bordet, inte springa ner 100ggr när vi sagt godnatt och inte tjata och skrika på mig 1000ggr. Hon klarade sig bra idag och fick sätta en extra klisterlapp för hon städade sitt rum.

Nu ikväll la sig Gustav utan större protester. Natalie och jag valde cdskiva och jag förklarade igen att nu är det god natt så inget spring och ropandes på mig i trappen. Det tog kanske 2min sen kom hon smygandes och ville jag skulle byta skiva. Jag sa nej, du fick välja själv och nu är det god natt. Då körde hon med nästa grej och det var att jag skulle följa med och hålla handen, när jag vägrade det ville hon ha papper att snyta sig med och jag sa att det var bara att ta det från toaletten.  Då kom nästa grej på hennes repotoar, gråta, hon hittade nämligen inget papper och hon kunde inte göra någonting själv.
Jag sa att nu kommer jag snart ta bort klistermärken från idag, men det hjälpte inte… Så efter mycket om och men fick vi gå och ta bort två st märken och jag fick bära henne upp. Hon görde som vanligt med att snyftande säga pappa, för hon vet att det är en känslig punkt för mig. Nu ligger hon iaf i sin säng och jag hoppas att det är lugnt nu så jag kan få lite mammatid.

Jag hoppas att läggningen imorgon går bättre för detta är ohållbart. Men skam den som ger sig.

a04407_2bilden från bluebox


6 kommentarer so far
Lämna en kommentar

Kanonbra idé. Det är bara att kämpa på.
Jag tycker du är kanonbra med barnen. Beundransvärd!!!!

Många kramar Lotta.

Kommentar av Lotta

Den idén skulle jag absolut ha knyckt om mina barn varit små nu! Istället ska jag tipsa bekanta som är i behov av den… Va himla duktig Du är… verkar vara så pedagogisk! Det är trevligt att läsa här! Hoppas att Du fick lite tid ikväll nu…

Kommentar av AnniR

Detta har jag gjort med Ludvig när det har varit stökigt hemma och det funkar. Ett tips! Nathalie VET att du till slut kommer och hon provar med allt. Prova att INTE gå upp även om det gör ont om hon ligger o gråter efter pappa. Det är verkligen svårt men det funkar till slut. Du är så otroligt duktig med dina barn och du kämpar på. Kram!!

Kommentar av Kacka

Jättebra ide’ och jag är övertygad om att det kommer att fungera kanon. Du är en supermamma och jag tror på att ni fixar detta.
Kram på dig !

Kommentar av Kickan

Tack Kickan vad snäll du är!

Kommentar av 2anewlife

You go Girl! Toppenidé, toppenutförande och tänk vilken fantastisk mamma du är som hjälper dina barn att växa på det här sättet. De kommer känna sig stolta över sig själva när de klarar det. Hurra för dig!
Tänker på er. Kram -a

Kommentar av -anki
Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s%d bloggare gillar detta: