2 A new life


Schhhhh!

Influensan är verkligen seg och långdragen. Igår satte den sig ännu mer i halsen och mina stackars stämband så igår lät jag som en kråka. På kvällen fick jag inte fram ett ord och idag har jag fått viska. Hostan hänger kvar, ögonen svider, huvudet dunkar och nässprayen används flitigt. Är jag inte bättre efter helgen får jag nog fundera på att ringa min läkare.

Det är en konstig känsla att inte kunna prata, att bara få vara tyst. När jag skulle säga något till barnen eller ropa på katten gick det inte utan jag får visa med händerna eller viska försiktigt. Nog om skiten…

Igår var det ju Let’s Dance och jag är inte så engagerad i programmet om jag ska vara ärlig. Men jag reagerade väldigt på att dansaren Maria (tror jag hon heter) som dansar med boxaren är så otroligt smal. Kommer ihåg henne från förra säsongen och då var hon väl inte så smal vad jag kan minnas. Skulle jag ställa mig bredvid henne skulle jag se mullig ut. Jag undrar hur hon eller hennes kropp orkar träna så mycket som de verkar göra när hon är så smal att man ser varenda ben och kota på henne? Det kan ju inte vara bra för kroppen….
788543322foto tv4

Ikväll var det ju dax för första deltävlingen i melodifestivelen och det är klart att jag ville kolla på det. Kan säga att det var en konstig känsla att sitta helt själv och kolla på det, ingen att diskutera låtarna med osv. Varje år gjorde vi så att vi satte poäng på låtarna och oftast ringde vi syster Camilla med familj och frågade vilka de röstade på. I år var det tyst, bara jag i soffan utan poäng och telefon. Konstigt var det men så är ju livet. Så nu får jag göra lite egna nya traditioner med melodifestivalen.

Tyckte faktiskt att Petra Mede skötte sig riktigt bra. Jag tycker inte om hennes humor i vanliga fall men jag tyckte hon gjorde ett riktigt bra jobb. petraFoto: Jessica Gow/Scanpix
Låtarna tyckte jag var så där ikväll, ingen som var någon klockren mer än Alcazar som jag verkligen diggade. Helt rätt att de gick till globen tyckte jag.
alcazarFoto: Jessica Gow/Scanpix

Jag tyckte inte om Emilias låt, jag tycker hon har sån tunn och svag röst. Jag får riktigt anstränga mig för att höra vad hon sjönger. Hon är nästan som en lite fågelunge, så skör.

Caroline af Ugglas är en tjej jag diggar då jag tycker att hon dels sjunger bra och så bjuder hon så mycket på sig själv. Hon är den hon är och hon står för det. Sen är hon ju lite extrem men det gillar jag. Tyckte hennes låt var riktigt bra även om det kanske inte var en schlager.

carolineFoto: Jessica Gow/Scanpix


7 kommentarer so far
Lämna en kommentar

Förstod mig inte riktigt på Petra Mede men är glad att rätt låtar (ur min personliga smaks synvinkel) gick vidare. Visst är det kul med schlager!

Kommentar av bergsmassivet

Hej vännen, varför fryser inte bara alla baciller bort ? Jag är trött och sliten, barnen oxå men de verkar endå ha en extra tank att ta ur sådanna här tillfällen.
Hoppas din envisa flunsa ger med sig snart.
Ja Melodifestivalen är alltid kul, även om jag är lite loj i början men när det väl är i Globen gillar jag det =)
Jag har oxå reagerat på Maria i Lets Dance, tyckte hon hade åldrats så sen förra omgången… men det kan ju ha hänt något.

Kram till er alla från ett vintervitt Frövi.

HönaPöna

Kommentar av Jennie

Petra M är bäst. Låt oss skicka henne till Moskva med valfritt eget sångval.

Kommentar av yastory

Jag AVSKYR schlager!

Kommentar av Annika Nasiell

Jag blev glatt överraskad av Petra, trodde hela grejen skulle bli kass eftersom att Kristian Luuk var så jäkla bra förra året. håller med dig om låtarna. Tyvärr så har jag lite svårt för Scotts 😦

Kommentar av Sandra

Hej!

Jag har också reagerat på just Maria i Let´s Dance. Hon är förändrad sendan förra omgången. Men å andra sidan är det ju skönt att man själv slipper bli kollad på genom lupp…

Gillade Alcazars låt, den fastnade direkt.

Hoppas du mår bättre nu!

Kram

Kommentar av Mia

Håller med. Caroline av Ugglas låt är verkligen bra men den kanske inte passar i Moskva.

Kommentar av Herta
Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s%d bloggare gillar detta: