2 A new life


Tankens kraft

Vad är det första du tänker på morgonen när du vaknar? Är det positiva tankar eller är det negativa tankar? Om det är de negativa tankarna som först kommer upp som tex. åhh vad jag är trött, åhh nej idag måste jag göra…, bara det inte är dåligt väder mm mm. Hur mycket tror du de negativa tankarna påverkar hur du mår under dagen? Hur mycket tror du de påverkar vilket tålamod du har med barnen på morgonen, bilkön, arbetskamreterna mm?
Om du medvetet skulle ändra dina tankar och även om du är super duper trött tänka, jag är pigg, idag kommer bli en underbar dag, jag är verkligen tacksam för att jag får leva idag. Hur tror du att din dag skulle påverkas av de positiva tankarna? Kanske skulle din kropp ställa in sig på en underbar dag full av energi och tålamod?!
img_6525_1

Samma gäller när du går och lägger, vad är det sista du tänker på när du ska sova? Är det alla saker du inte hunnit med under dagen, räkningar, det dåliga samvetet, alla saker du vill ha och göra? Hur sover du på natten när det sista du har i tanken är något negativ?
Hur tror du att du skulle sova om det sista du tänkte på var alla de positiva saker som hänt under dagen. Om du tänkte på allt du har, att du är frisk, att du är älskad… Tror du att du skulle sova bättre om du tänkte tankar som fick dig att må bra, som gav dig ett lugn i kroppen? Tror du att de tankarna positiva som negativa påverkar morgondagen?

tulpan1

Även om jag är så trött så jag skulle kunna kräkas försöker jag varje morgon att säga till mig själv, ”Jag är pigg. Jag älskar livet, mig själv. Jag är frisk”. Även om det är svårt att tro på dessa orden i början så hjälper man faktiskt hjärnan att ställa om sig till det positiva och tillslut kommer det bli sanning och du kommer bli en positivare och piggare människa.
Det är lätt att börja grubbla när man ska sova, men vad tjänar det till?! Du kan ju ändå inte lösa alla problem på kvällen eller mitti natten! Är det någonting som känns riktigt jobbigt så skriv ner dem på ett papper så du kan släppa dem och så tar du tag i dem när du är pigg och utvilad.
När jag ska sova försöker jag tänka på allt positivt som hänt under dagen, vad har gjort mig glad, vad är jag tacksam för och så letar jag efter känslan av lycka och välbefinnande.

img_7139

Vi kan påverka våra liv mycket mer än vi tror bara genom att ändra hur vi tänker och vad vi tänker på.
Vill du veta mer? Dyker det upp frågor och funderingar?  Jag hjälper gärna till så mycket jag kan!
Prova!


5 kommentarer so far
Lämna en kommentar

Jag är nog en otroligt positiv människa ö h t då jag bara känner positivt inför livet.
Får jag något negativt besked så börjar hjärnan direkt jobba på hur jag ska besegra ”hindret” s a s.
Jag kan också säga att jag mer än jag önskat mig fått motgångar i livet så det är inte så att jag glidit på en räkmacka precis genom livet…;)

När jag läst massa ”livets-gåtor-bloggar” som typ din eller Sabinas eller Vimmelmammans så visst har jag tänkt på hur just jag skulle reagera på något sådant. Eller om det skulle drabba någon av barnen eller maken.
Jag skulle utan tvekan ta det hårdast om något hände barnen! Så mycket vet jag. Det andra kan jag bara spekulera i men jag tror inte jag direkt klappar igenom heller. Är nog inte typen för det MEN det där vet man som sagt inte.

Usch blev lite långt och inte svarade jag på dina frågor heller, eller? 😉

Kram!

Kommentar av Titti

Vad härligt positiv du är!!

Kram!

Kommentar av Pia

Hej Pia vännen.
Jag har märkt att jag mår så mycket bättre om jag försöker tänka mer positivt. Ju positivare jag är desto mer roliga saker händer…

Kommentar av 2anewlife

Så klok du är, själv dog min man en månad efter din ungefär i somras. Sorgen är jobbig, eller hur? Jag är så rastlös och har bara kaos i huvudet, men det är ju sant det du skriver. Tack ska du ha för din blogg!!

Kommentar av Malin

Hej Malin.
Tack för dina rader. Jag kunde aldrig tro att sorgen kunde göra så fysiskt ont som den gör. Sorgen går väldigt upp och ner och visar sig i olika skepnader, ibland är det riktigt svårt att orka med.
Många kramar

Kommentar av 2anewlife
Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s%d bloggare gillar detta: