2 A new life


Så olika vi kan se på händelser i vardagen.

Redan kl 18.15 ville Natalie gå och lägga sig, hon var trött och såg ynklig ut. Hon ville lägga sig i min säng coh ville att jag skulle ligga bredvid så vi fick gosa. Tog tempen bara för att se om det var något på G men det var normalt. Gustav tittade på tv i rummet bredvid så jag sa till honom att han fick vara lite tyst så Natalie kunde somna. Vi låg en bra stund och Gustav tittade in med jämna mellanrum. När klockan närmade sig 18.50 hade Natalie fortfarande inet somnat och jag sa till både henne och Gustav att nu var det snart dax att sova för båda.
Ni som har barn vet hur trött man blir av att ligga bredvid dem när de ska sova, jag kände hur mina ögonlock blev riktigt tunga och vips hade jag somnat. Vaknade med ett ryck 19.45 och då har lilla prinsessan smygit ut ur mitt rum, skjutit till min dörr och satt sig med Gustav och kollat på film.
De är inte dumma, nu fick de vara uppe 1h längre än vanligt. Nu tror jag ju dock inte att detta var planen från början, men sluga är de.

img_2591
Gustav och Natta 2006. Äkta SYSKONKÄRLEK

Pratade med mamma ikväll för min lillasyster har blivit sjuk och var inne på sjukhuset. Berättade för henne om vad som hänt och hon började genast tänka på alla faror. ”Men tänk om de hade hittat på något” Tänk om det hade hänt” ” Tänk om… tänk om tänk om” ”Oj du måste varit riktigt trött om du somnade då”.
Jag gissar att man glömmer hur trött man blir av att vara ensam med två barn + att ligga i ett mörkt rum i 1h utan att  somna när man inte har småbarn. Inget ont om min mamma men vi är så olika och har olika tänk. Nu hände ju ingenting, barnen satt och kollade på film i rummet bredvid. Varför fukusera på det som KUNDE ha hänt istället för att tänka på hur BRA det gick?!  Varför v’lja att tänka på det NEGATIVA som KUNDE ha hänt istället för att skratta åt det och vara TACKSAM för att se satt bredvid varandra och tittade på film/dvd.
Hoppas du inte tar illa vid dig mamma, jag vill bara få upp ögonen på hur olika vi kan välja att se på livet. Hur vi kan välja att se på de händerlser, de utmaningar vi möter varje dag. Hur vi kan välja att se på livet med positiva ögon eller med oro och rädsla.

Over and out!


5 kommentarer so far
Lämna en kommentar

Hej Carro!

Jag och min mamma är också varandras motsatser, i allt du tänka dig kan. Jag respekterar alltid henne men tyvärr är det sämre åt det andra hållet. Man slutar väl aldrig vara mamma men ibland önskar man att de kunde hålla sina tankar för sig själva.

Hoppas du & barnen får en fin dag!!

Kram Mia

Kommentar av Mia

Hejsan vännen,
ja det är väl egentligen tur att vi är olika varann

Hoppas allt är fint hos er annars??

Har en sak till dig inne hos mig

Kram Linda

Kommentar av Linda

Vet vad du menar jag & min mamma är ibland så olika att det är skrämmande…..men som du säger jag tror dom ”äldre” ibland glömmer hur trötta dom själva var när vi var små.

Tur dina barn är så duktiga o satte sig att mysa, fina ungar!

Kommentar av Cissi

Vilka underbara ungar som tar fram en film och sätter sig att titta och att vänta tills du vaknar!! Beröm dom för det! Jaa, du mammor kan ha de konstigaste kommentarer. När min son var ca ett halvår, sambon var borta på sjön= 10 veckor så bad jag att min mamma skulle passa Ludvig några timmar. Jag bad nästan aldrig om barnvakt. Döm om min förvåning när jag hör henne säga ”nää du, idag ska jag göra absolut ingenting. Jag trodde att jag skulle svimma. Sen tog det flera år innan jag frågade igen. Kram 🙂

Kommentar av Kacka

Vilka härliga ungar som är så duktiga och sätter sig och tittar på film!

Kommentar av Kickan
Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s%d bloggare gillar detta: