2 A new life


Den rätte för Carolina?!

När jag var 14½ blev jag tillsammans med min första riktiga pojkvän. Vi var tillsammans i 3år, bodde tillsammans i hans lägenhet. När vi var tillsammans träffade jag Joakim på nätet, oplanerat eftersom jag redan hade en pojkvän. Men ödet ville något annat, så jag gjorde slut med pojkvännen och började träffa Joakim (som bodde 36mil bort). Ja och resten vet ni ju, vi gifte oss fick underbara barn och 11år tillsammans.
Så vart vill jag komma med detta?! Jo jag har ju aldrig direkt varit singel, jag har aldrig direkt dejtat, så hur gör man? Hur träffar man någon? Är det via nätet, genom vänner, krogen? Jag gissar att Mr H inte ringer på dörren direkt 🙂  Eller är det kanske ödet som fixar ihop en med drömprinsen!?
Det är väl ingen som missat att Linda Rosing fått ett eget program där hon ska hitta Mr H. Kanske skulle jag oxå ha ett datingprogram?! 🙂 Den rätte för Carolina.

img_7007_

Först vill jag tacka för era kommentarer. Känner att jag vill skriva lite som ett svar kanske. Jag förstår att många har tankar och åsikter ang att gå vidare och träffa en ny ”partner”. Det har varit en del åsikter sen Joakim gick bort och jag har lyssnat på alla men mest lyssnat på min inre röst.
Jag tror/hoppas att de flesta som känner mig vet att jag inte skulle kasta mig in i något förhållande med en ny människa bara för att söka tröst eller innan jag känner mig redo. Hur länge ska man sörja? Många har sagt till mig att det är viktigt att komma tillbaka till jobbet tidigt, enligt fk är en normal sjukskrivning efter dödsfall 1mån! Så varför skulle det då vara fel att längta efter kärlek eller vilja träffa en partner innan det gått något år?
Det finns ingen som vet hur jag mår, vad jag gått igenom, hur min liv, min vardag sett ut sedan mars 07. Ingen vet hur det har känts för mig, min längtan efter ömhet, kärlek, närhet, vuxentid mm. Jag har haft en otrolig kärlek för Joakim hela var relation, även efter operation längtade jag efter ”vuxentid” med honom trots att han förädrades både kroppsligt och mentalt. Jag gav min kärlek ALLT jag kunde, utan att förvänta mig något tillbaka, det var villkorslös kärlek!
Så att jag nu längtar efter någon att dela min vardag med är inte konstigt för mig då det känts som jag varit ensamstående sedan mars 07.
De enda vars åsikt jag bryr mig om och respekterar är mina svärföräldrars, alla andra kan säga vad de vill. Att jag har mina svärföräldrars stöd är det viktigaste för mig, och deras stöd har jag. De har sett hur jag jobbat, kämpat, älskat, att de vill att jag ska vara lycklig.
Mitt liv har precis börjat, jag har ju inte ens fyllt 30.


13 kommentarer so far
Lämna en kommentar

Hej!
Har läst din blogg en längre tid redan!
Kom på den av misstag och nu tänkte jag skriva några rader!
Fyller 46 idag och är från Finland!
Var gift med mitt ex i 16 år och innan det var vi ihop i tre år!
Men sen tog det slut och vi skilde oss!
Jag har tre vuxna barn och ett barnbarn som snart blir tre.
Farmors lilla prinsessa!
När jag var ensam hade jag några män jag träffa men det blev inget mer med det!Och tur det!
För på en tillställning kom det en man emot,gammal skolkamrat!
Vi prata hela kvällen.
Nu är vi gifta sen tre år och vi prata aldrig om vi skall sällskapa eller ska vi ens fortsätta träffas.
Ödet har nog ett finger med i spelet.
Plus att mannen hade tre barn från sitt äktenskap.
Så nu är jag plastmamma åt dessa barn,som också snart flyger ut från boet!
Låt tiden visa vad som händer!
Trevlig fortsättning på det nya året!
Dina barn är jätte söta!

Kommentar av Tarja

Tack Tarja för att du ville dela med dig och skriva några rader.

Kommentar av 2anewlife

Min åsikt? 😉

Låt dörren stå öppen och var mottaglig för nya kontakter när tillfälle ges.
Hur snart efter en partners frånfälle (fint ord det där…) man träffar en ny partner är ju så klart en känslofråga som berör många, åtminstone har säkert folk massa åsikter om det runtomkring dig när den dagen kommer. Själv säger jag vare sig Bu eller Bä. MER än att ge dig inte in i en ny relation där den nya mannen får vänta, vänta och vänta för du sörjer din gamla kärlek och har honom som NUMMER ETT! Då gör du den nya människan orätt. DU behöver INTE ha dåligt samvete när/om du träffar en ny, när du då blir lycklig – tillåt dig vara/bli det! Klart du tänker på J ibland t o m ofta, och klart du funderar över det som hänt o s v men just att du tillåter dig vara kär och att din nya vän ÄR allt för dig där och då!
Allt annat är inte rättvist mot vare sig dig eller din nya. För vem vill bli ”jämförd” och ”bedragen” av en människa som inte ens är närvarande??!

Tänk på att dom som vet om din situation kanske är lite rädda. Att det går lite för fort, det är ju inte länge sen J gick bort. Att dom inte vågar närma sig dig på ”det sättet”?
Inte alls att dom INTE är intresserade men vågar dom? Tror inte – inte än…
Du ska se att när våren kommer så kommer även kärleken! Den har påverkan av solen, ljuset och värmen.

Träffade min nuvarande man på nätet. Ett mycket bra sätt att lära känna någon. Ärligt och lugnt utan krav, det är det bästa.

Det var mina tips det. 😉

Kram!

Kommentar av Titti

Tack Titti för din ärliga åsikt, jag håller helt med dig!
Kram

Kommentar av 2anewlife

Tack Titti för ditt det andra ”mailet”. Kramar 🙂

Kommentar av 2anewlife

Lyssna på ditt hjärta kan jag bara säga. Du kommer att känna när tiden är rätt för dig att hitta en ny kärlek. Ingen annan än du kan känna och veta när det är rätt.
Kramiz!

Kommentar av Kickan

Vilken fin bild på dig!!
Vet inte vad jag skriva mer än att jag håller med dig i det mesta du skriver och att det är härligt att du är öppen och ärlig mot oss läsare, blir så mycket roligare att läsa då.
Jag hade kanske nätdejtat lite….

Kram!

Kommentar av Cissi

Hej!
Jag gillar din blogg=) kommer nog att följa den! Ja nog ska man lyssna till sin känsla.. INGEN har rätt att dömma någon annan..
Ha det bra! mvh Lenita

Kommentar av Lenita

Även om du sörjer ska du inte missunna dej själv lycka! Tarja hade skrivit så bra och jag tror att det är så det kommer att gå för dej åxå! En sån fin tjej som du kommer inte att få leva ensam! Ditt hjärta kommer att säga dej när det är rätt! /Stor kram

Kommentar av Kajsa

Är det något mitt jobb har lärt mig, så är det att sorg och kärlek, är individuella saker. Ingen reaktion är den andra lik. Precis som du skriver – ingen annan kan veta eller bestämma när det är rätt för dig att börja jobba/träffa en partner/gå igenom en viss fas i sorgearbetet.

Och när det är rätt tid/plats/person för dig, då kommer du att veta det, för är det något allt detta har gett dig, så är det självkännedom och självinsikt!

Kommentar av Miriam

Tack vännen!

Kommentar av 2anewlife

Hej! Tack för att du skriver din blogg! Jag är en tjej som blev änka vid 37 års ålder. Det är ett halvår sedan min man dog. Mycket av min vardag har kretsat kring praktiska ting och att våra barn ska ha det bra. Men jag saknade att vara _jag_, att vara kvinna, känna närhet, och kärlek. För en månad sedan tog jag steget och började nätdejta.

Jag skrev bara till en, och honom har jag trots avstånd kommit väldigt nära. Vi har träffats några gånger men pratat 100-tals timmar i telefon, nätterna igenom. Igår fick han träffa mina barn. Det var stort. Skulle aldrig låta någon ”lättvindigt” träffa dem. Men från första mailet förstod jag att det här kunde utvecklas till något bra!Nu återstår att berätta för mina kära svärföräldrar. Jag är lite nervös. Jag vet att de vill mig allt gott, men är de redo för nyheten?

Lycka till kära medsyster, du förtjänar all lycka när du är redo för den!
Kram

Kommentar av Tess

Tack Tess för dina fina ord. Jag önskar dig verkligen all lycka med kärleken och jag ´hoppas av hela mitt hjärta att svärföräldrarna tar det bra.
Många varma kramar till dig

Kommentar av 2anewlife
Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s%d bloggare gillar detta: