2 A new life


Crap
07/01/2009, 21:09
Filed under: Allmänt, Barnen, Familj, tankar

Medand vi lagade middag bakade jag och barnen en kladdkaka, lätt och gott. Efter middagen och lagom till bolibompa somnade jag i soffan, som vanligt 🙂 Var lite extra trött idag eftersom vi varit lediga så länge nu. Sov riktigt gott i soffan men vaknade till av att barnen stojade och stimmade, katten fick fnatt och sprang som en galning. Utan att tänka mig för röt jag till, ”TYSTA, sitt still”. Barnen tystnade och blev lugna, jag somnade om igen… Vaknade efter några minuter och tittade på klockan, jag hade sovit i soffan i drygt 1h medans barnen kollat på bolibompa och lekt i soffan. Det dåliga samvetet kom som ett brev på posten och jag kände mig som en skitmamma. Jag gick upp och la barnen, pussade dem god natt. Nu sitter jag här och slår mig själv för att jag brusade upp så, det är ju inte deras fel att jag är trött. De satt faktiskt snällt i soffan under hela bolibompa.
Ja även solen har sina fläckar.


5 kommentarer so far
Lämna en kommentar

Vet du? Du är inte bara mamma, du är människa också! Dina barn ska se att du är mänsklig och kan göra fel men rättar till allt i nästa stund. Det är så det ska vara. Man ska inte vara överpedagogisk med barn, man ska vara mänsklig för det är så människan är! Om dom inte lär sig hemifrån att ibland höjer mamma rösten, hur ska dom då lära sig och må när någon annan gör det för det kommer garanterat hända!
Dom små liven går inte sönder. Det viktiga är att man rättar till och förklarar hur/varför så lär dom sig något av sådana händelser.

Kram!

Kommentar av Titti

Lugn, sånt händer ju alla. Jag blir en häxa när jag är trött, jätte jobbigt. Barnen förstår, det är jag säker på.

Kommentar av Stensland

Det är inte bara du som reagerar så när du är tröt. Nästan varje dag blir jag arg på mig själv när jag inte har tid för mina barn som vill prata, leka, busa mm. Jag blir så tröt efter jobbet och jag känner samma stress varje dag och oftast bli det så att dem måste gå och leka tillsammans tills jag är färdig med mat, tvätt mm. Om dem skriker lite mer eller vill inte lyssna direkt vad jag säger då blir det samma reaktion som hos dig idag. Och många gånger dem vill skoja när jag är trött och arg och i slutet bli det så att jag inte orkar och då är det läggdags direkt.
Sen när dem somnar går jag i deras rum och försiktigt ger dem puss och då är jag så besviken på mig själv men samtidigt vet jag att alla ”riktiga” föräldrar hamnar i samma situation ofta.
Kram från Danijela som tänker på Er varje dag

Kommentar av Danijela

Här slänger även jag in en kommentar. Att du som mamma brusar upp mot barnen ibland kommer inte skada dem för livet. Precis som Titti så klokt skriver här ovanför, är det ett sätt för dem att lära sig att hantera en vardag utanför hemmet. Ett sätt för dem att lära sig handling och konsekvens. Ett stojjigt, stimmigt sätt kommer få de flesta i omgivningen att bli irriterade. Den här gången var det mamma.

Att vara mamma, och pedagog för den delen, handlar inte om att alltid-göra-allt-rätt. För vem bestämmer och avgör vad som ”alltid” är rätt? Och framförallt; vem tusan vill _på_riktigt_ vara Bree i Desperate Housewifes?! Brrrr. Du reagerade mänskligt, dessutom halvt i sömn.

Jag brukar fundera på hur jag själv hade velat bli bemött efter en sådan här händelse. Tänk den till ditt jobb och att en arbetskamrat gjort något liknande? Jag hade uppskattat om arbetskamraten hade kommit och försökt ge en förklaring till varför det blev som det blev och kanske tom bett om ursäkt för just skrikandet/den höjda rösten. Du ska INTE be om ursäkt för att du sa till (det är ju ditt ”jobb” som mamma att markera!) men man kan ”erkänna” för sina barn/medmänniskor att man inte borde handlat i affekt/känsla utan hanterat situationen bättre? Ge dem respekt och behandla dem som ”stora” genom ett sådant förtroende som det är att som förälder erkänna att man ibland har, eller gör, fel. Då kommer de också att växa och utvecklas.

Du är en BRA mamma, Carolina. Var inte för hård mot dig själv i dömandet. Något att säga framför spegeln? ”Jag är en BRA mamma, jag lär mina barn handling och konsekvens!”

Kommentar av -anki

Du är INTE ensam ha inte dåligt samvete för du får också vara trött och när barnen är trötta visst skriker dom då? Alla är vi likadana.

KRAMAR!!!

Kommentar av Cissi
Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s%d bloggare gillar detta: