2 A new life


Lite feber
11/12/2008, 9:46
Filed under: Allmänt, Barnen, Bilder, Familj, Sorg, tankar | Etiketter: , , , ,

Peppa peppa, nacken känns lite bättre idag. Gustav kom in till mig vid 05 tiden och la sig i min säng, imorse hade han 38,5 i temp så Natta fick vara själv hos dagmamman idag. Gustav har nästan alltid fått feber efter vacinationer, så idag blir det egentid med mamma 🙂
img_4089

Jag är så trött på att det växlar så otroligt snabbt med hur jag mår, det tar verkligen på krafterna. Hela dagen igår var jag på hyffsat humör, mådde bra, neutralt, men så kom kvällen och jag skulle lägga mig. Då började jag tänka på mitt liv, min framtid, mitt jobb, sjukskrivningen, Joakim, julen, mina drömmar mm. Självklart som ett brev på posten kom ”den elaka rösten” i mitt huvud och bara tänkte negativa tankar, självförtroendet sjönk till botten. Kände mig så uppgiven, kände ångesten och paniken komma, hjärtat började rusa. Började ifrågasätta mina drömmar om att få skriva, beröra, föreläsa, göra skillnad, tro på mig själv. Den ”elaka rösten” var så stark i huvudet, ”vem tror du att du är Carro, du kan inte göra skillnad, du kan ingenting, du är en sopa, du kommer aldrig bli någonting det är ingen idé att du lurar dig själv.”
Min kropp blev så tung, kände att det skulle vara så lätt att ge upp nu. Bara låta kroppen tyna bort, följa Joakim till andra sidan. Men det kan jag inte för jag har barnen, tur det.
Nu har jag ingen önskan att dö eller några självmordstankar, men kroppen och min hjärna har ingen energi att klara när jag mår dåligt. Jag går fortfarande på minsta reserv resurser, så minsta sak, ångest gör att min kropp stänger av, den blir tung, nästan slutar fungera.
mamma_g
Nu ska jag lägga mig i soffan och gosa med min ena livlina, Gustav.


4 kommentarer so far
Lämna en kommentar

Saknad & sorg försvinner aldrig, men de elaka rösterna kommer att försvinna såsmåningom, jag lovar! Hoppas du får en bra dag! Kramar

Kommentar av Sandra

Men hallå damen!

Du stod ju faktiskt upp på dina två ben innan du mötte Joakim, du utbildade dig, du levde och andades; varför i hela världen skulle du inte kunna fortsätta med det NU?
Visst! En bit av dig och dina drömmar har slitits bort men det finns plats för läkning. Det tar tid! Låt det ta den tid det behöver, stressa inte fram något eller någon ny relation el. ”kärlek” även om du saknar tvåsamheten. Läk dig själv och dina sår FÖRST för du klarar dig! När man har barn så är man förälder i första hand. Dygnet runt, året om.
Bara _det_ tar på krafterna. Att ensam ha ansvaret alltid, alltid över dom små liven även om dom är lätta att ha och handskas med.
Oj, jag låter kanske dum och elak men allt jag skriver är vänligt menat. Du är bra! Du är duktig och smart!
Du kommer klara dig bra och barnen likaså. LÅT allt ta den tid det tar som sagt. Det hemska hände ju nyligen och man kan inte kräva att man ska må bra och vara på topp efter så här kort tid.
Stor kram till er!

Kommentar av Titti

Den elaka rösten har fel! Jag vet att det är lätt att säga när den sitter inne i huvudet och hånar en som värst, men för mig som ser saken utifrån så är det glasklart:

Du är en hjälte och en förebild i kärlek och omtanke om andra! Du har gett och ger av dig själv till dem du älskar. Det kan ingen ta ifrån dig. Inte ångesten, inte döden som tog Joakim, ingenting.

Jag önskar dig vila, läkedom och nya krafter – allt gott!

/Miriam

Kommentar av Miriam

Förstår dig att du har dina ups & downs konstigt vore det väl annars ? Men tror det tar tid att åter känna sig någorlunda hel. Du har dina barn och det är dom som kommer att ge dig den energi du behöver fast dom ibalnd kan kräva sitt. Men du kommer att klara det här men det tar tid men du kommer att klara det. Saknaden kommer kanske inte att försvinna men den blir mindre och de dagarna som du mår så otroligt dåligt kommer att bli mindre. Jag tror på dig och ge dig själv lite egentid då och då och få energi av spabehandling , en promenad vid havet eller i skogen eller det som du känner att du mår bra av.
/ Kickan

Kommentar av Kickan
Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s%d bloggare gillar detta: