2 A new life


En fundering och en påminnelse till mig själv.

Sitter och funderar på livet, mitt liv. Det är så lätt att bli sur och bitter på livet, för att det inte blir som man tänkt. Ofta sitter man och tänker på det man inte har, inte kan göra, inte kan köpa, allt som är fel. Man tror att om jag bara får det där, eller kan göra det där, om jag kan köpa den saken, Då kommer jag bli lycklig. Men så är det ju inte, man blir inte riktigt lycklig bara för att man köper någon sak eller renoverar. Man måste vara lycklig och tillfreds med sig själv INNAN, annars blir man bara besviken när man köpt den där saken man trodde skulle göra allt bra, och man märker att det är precis som innan.

love1

När Joakim var sjuk tänkte jag, ”allt har en mening, vi går igenom detta helvete för att vi ska bevisa att vi är värda att få en ny chans”. Jag trodde att det var en prövning för oss, både som människor, par och föräldrar. Det var det ju oxå, men jag trodde aldrig vi skulle gå igenom detta utan att få en belöning, ett lyckligt slut. Nu tror jag inte längre att allt som sker har en mening, det fanns ingen mening med att Joakim skulle gå bort. Men det är ok, det är ok att inte allt har en mening.

Jag tycker livet är orättvist många gånger, iblánd ser jag bara svart, vill inte, orkar inte. Men så tar jag mig en ordentlig funderare och går igenom mitt liv. Jag ska inte klaga, jag lever ett gott liv, jag har uppnått många mål i mitt 29åriga liv. Livet är verkligen fullt av möjligheter och jag vet att jag klarar av allt jag vill, bara jag sätter upp små del mål och har en plan för hur jag ska nå mitt ”huvudmål”.

Här är några av de sakerna jag är tacksam för och några mål jag uppnått.

  • När jag bodde hemma drömde jag om att träffa en kille som var lite lik Tom Cruise, han skulle gärna ha MC, tyckta om att resa mm. Se, jag träffade Joakim.
  • När jag var liten drömde jag om att ha många djur, hundar och katter. Jag har innerst inne trott på mig själv och vetat att det så kommer bli, även om människor i min närhet tyckt det varit dumt. Så blev det oxå. Jag och Joakim köpte ett hus på landet 00 där jag startade min uppfödning av Golden, hade en gårdbutik, hundpensionat och lite klipp och trim av hundar.
  • När jag var liten ville jag ha två barn, först en pojke och sedan en flicka.
  • Jag blev första tjejen i familjen att få tummen ur och ta körkort.
  • Jag har ett bra jobb med hyffsad lön, jag kan köpa det jag vill och bor i ett bra hus.
  • Jag har två underbara svärföräldrar.
  • Jag har fått träffa kärleken i mitt liv och levt tillsammans med honom i 11år. Fått uppleva saker jag aldrig trodde, fått upp ögonen för hur bra livet kan vara.
  • Jag tar ingenting för givet. Jag är tacksam för våra barn och varje dag jag får tillsammans med dem.
  • Jag tror på mig själv och det jag kan uppnå!

När man tänker efter har man ju hur mycket som helst att vara tacksam och glad för, eller hur?
När Joakim och jag gick igenom den svåra prövningen väcktes en känsla och en röst som sa, ”du ska hjälpa andra, du är bra på att lyssna, prata, handlingskraftig, du ger inte upp”. Denna känslan växte efter den hemska dagen den 17/7. Jag vill få upp ögonen på människor, politiker, läkare, medmänniskor, vänner, grannar… Jag vill förklara för människor hur viktigt det är att ta ställning till donation, att det faktiskt räddar liv om du ger blod. Jag vill förändra, göra skillnad, jag vill känna den dagen jag dör att jag jag levde mitt liv till fullo.

Jag vet att jag har mycket att ge, jag är tacksam att jag får leva, få känna, sakna, skratta, gråta, krama, pussa, vara lycklig, arg, besviken.
Livet är till för att levas och jag tänker leva!
phpapdby1

Låter nästan som en predikan detta, men jag är inte religös och det är inte menat som något annat än tankar och en påminnelse till mig själv. Blir någon som läser detta berörd och börjar tänka på sitt egna liv är det en bonus.


11 kommentarer so far
Lämna en kommentar

Jag slutar aldrig att tänka ”satan vilken människa” när jag läser din blogg. De motgångar jag mött i mitt liv har många gånger fått mig att känna ”nej, jag orkar inte mer.. jag ger upp”. Jag har gett upp ett par gånger, men livet har varit för starkt för mig att besegra. Något jag är tacksam över. När jag läser din blogg så tänker jag ofta att du verkligen måste ha mött en stor och sann kärlek, det är så många som gifter sig, skaffar barn och ett liv med en människa som man kanske inte alls är sådär kär och lycklig med som man faktiskt tror. Det är fruktansvärt att du förlorade din stora kärlek i så tidiga år, men du fick en gåva som många inte ens kommer i närheten av. Du är en sann förebild när det handlar om att kämpa, om tron och om hoppet. Jag kommer aldrig mer tillåta en depression ta min livsglädje.. du är verkligen en förebild. Kram på dig!

Kommentar av Josefin

Tack Josefin för dina rader, de betyder jättemycket!
Kramar till dig

Kommentar av 2anewlife

Åh både suck och mmm jag håller med dig, usch det där med att köper jag det eller renoverar vi det så blir jag lycklig….man ska ju vara det i sig själv…….ibland funkar det men ibland inte alls, tror att du förstår…..
Du har en sån fin ”lista” med saker att vara tacksam för 😀
Och jag med, herregud tänk mina fina friska barn bara för att nämna något…..men ändå blir man sådär lustig och tänker att flera saker ska hända för DÅ blir man lycklig….
Och ja jag blir berörd som bara den, det ska du veta!

Kram

Kommentar av Cissi

Du har alldeles rätt! Säger det igen…fattar inte var du får din enorma kraft i från.Skickar dej en varm kram i allafall

Kommentar av Kajsa

Som vanligt kommer mycket kloka och sanna ord från dig! Mycket som jag oxå känner!!! Man blir berörd och man tänker till….. kramiz

Kommentar av sabina

Jag håller med föregående talare! Blir verkligen berörd av det som du skriver! Du visar prov på en enorm styrka och vilja! Alltför många tror nog att lyckan ligger i det materiella men den sanna lyckan hittar vi inom oss och i relationen med våra nära och kära. Kram!!

Kommentar av Tessan

Hej.

Livets mening, allt har en mening,,,, den som skriver dom meningarna har nog väldigt svårt att stava ibland, för vissa meningar saknar ju all rim o ranson….

Daniel.

Kommentar av Daniel

Hej vännen, otroligt fint skrivet och direkt från hjärtat, detta berör.

Kommentar av Bibbi

jag blir alltid lika rörd till sinnes o fundersam när jag läser din blogg.
när jag tänker på vad du har gått igenom då ser mina problem lite små ut……….
kanske inte för mig men önskar att jag hade lite av din livstro o styrka
känner mig lite stolt när jag läser hur du tacklar din vardag.

du ska vara glad över din styrka o hur du drar nytta av den. du är verkligen en förebild……….. hoppas att du piggnar till snart………

läser din blogg varje dag o ser framemot de lika mycke varje dag……….

ha en bra /// kramis

Kommentar av marie

Hej!
Hittade hit via en annan blogg. Jag tycker du är FANTASTISK!! att du trots din stora sorg fungerar som en jättefin mamma o människa. Kan inte föreställa mig vad du går igenom. Många styrkekramar till dig!!!!

Kommentar av Ulrika

Ett fantastiskt inlägg!

Kommentar av Filibabba
Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s%d bloggare gillar detta: