2 A new life


Jul, jul och åter denna förbaskade jul
20/11/2008, 13:08
Filed under: Barnen, Bilder, Familj | Etiketter: , , , , , ,

Julklappar, julbord, julgran, julpynt, julmat, jultomte, julkort och jul jul och åter jul. Känner mig inte mogen för julen det minsta. Kan vi stanna tiden bara liiite, snälla?
Barnen är förväntansfulla så klart och jag hade hoppats att deras glädje och energi skulle smitta av sig på mig, men no no no. Joakim och jag planerade alltid alla julklappar och inköp tillsammans, även när han som förra året låg på sjukhus och kom hem nån dag innan julafton. Han var delaktig, var med och tog beslut, vad skulle vi köpa till barnen osv. I år ska jag köpa och fixa själv med klappar och det är inte roligt alls. Har ingen motivation att köpa nått, kommer inte ihåg vad jag köpt, bryr mig inte alls. Det är så tråkigt att känna så här, försöker rycka upp mig men det är ju lättare sagt än gjort.
Varje år tar jag kort på barnen som vi skickar som julkort, men inte i år. Kanske jag tar ett kort bara för mig själv, men några julkort ska jag inte skicka. I 11år har vi skrivit God Jul önskar Carolina och Joakim, nu ska jag bara skriva Carolina? det går bara inte, känns fel.

img_4526
Förra årets kort. Natalie hade slagit i näsan lagom till vi skulle ta kort 🙂
img_4527
Pratade med svärmor igår och hon känner precis som jag, skönt att vi är två.

Nu fick jag räkningen för gravstenen oxå, lite extra upplyftande… eller inte. 😦 Shit vad deppigt det blev nu.


6 kommentarer so far
Lämna en kommentar

Hej på dig…

Har gått igenom samma ska som du…fast min man dog i en bilolycka för snart 8 årsen… så här när man tittar tbx så fattar jag inte vart tiden tagit vägen.. det första året är värst, men när man väl tagit sig igenom alla helger mm en gång så går det bättre nästa år.
Sen rullar det bara på… mina barn är i dag snart 11 och 13, de va 3 och 5 när min man dog.

Jag ville igentligen bara säja att, Skriv och Prata så mycket du kan, det hjälper i det långa loppet, är det riktiga vänner så förstår dom att man måste få älta….

Jag hade önskat att det hade funnits bloggar och andra sidor på nätet när jag blev själv.. det är tur att utvecklingen går framåt.

Jul kommer det bli hur eller hur… inget jag ser fram emot, men ett måste, bara att göra det så bra som möjligt för barnen skull…

Ingen förstår, som inte varit i samma sist själv.. hur man känner när man ser alla som lever i tvåsamhet..
Man saknar det… har ännu inte funnit någon att dela livet med.. men nån gång kanske det blir min tur igen…vill inte bli gammal själv.

Va rädd om er och kämpa på.. det blir bättre tillslut.. man lär sig leva igen.

Kram
Annika

Kommentar av Annika

Tack för en fin blogg.
Jag hoppas att du och barnen skall ta er igenom detta helvete- att ni kommer ut hela i slutändan.
Kram

Kommentar av Camilla

Hej Gumman.
Du, ehemm… en försiktig fråga… jag älskar jul och har alldeles för mycket julstämning för mitt eget bästa just nu… A har hånat mig en hel månad för julmusten, glöggen, pepparkakorna och jultidningarna som sakta invaderat vårt hem. Ska vi slå våra påsar ihop? Jag har ett barn som är alldeles för litet för paketkalender (dessutom är jag _egentligen_ helt emot presenter varje dag fram till julafton. Men det är en annan diskussion). Sååå, ett förslag; Får jag lov att fixa ihop en paketkalender till dina barn?

Då har du det gjort i alla fall? Varma kramar i natten -anki

Kommentar av -anki

-anki vännen, jag tackar och bugar! tusen tusen tack!

Kommentar av 2anewlife

Hej syster !

jag som läser bakåt i tiden hos dig :O)
Himmel vad jag önskar att bloggar & darorer fans då för 14 år sedan som nu, hade behövt dig så mycket !
R dog ju strax innan jul & än i dag storgråter jag då adventsljusstakarna skall upp, jan fyllde eller skulle fyllt år ett par dagar efter 30nov.
jag gjorde alltid fint innan vänner & släkten kom & pynta jul i vårt hus,,,
så ne alla år senare så finns minnen där men jag är glad åt det !

Kommentar av Lollo

Hejhej

Jag kan inte föreställa mig vilken tuff tid det måste vara men jag hoppas verkligen att du tar dig igenom den och att barnen får den mysiga julen som alla barn förtjänar, vuxna också såklart.

Kör på, tänk framåt och låt inget hindra varken dig eller dina barn från att leva ett händelserikt. Vänd på allt och gör det till något bra. 🙂

//Morgan

Kommentar av Morgan
Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s%d bloggare gillar detta: