2 A new life


Kantarell och köttfärspaj
13/11/2008, 17:40
Filed under: Recept | Etiketter: , , ,

Deg:
50 g smör, rumstemperat
4 dl vetemjöl
1,5 dl mjölk
2 tsk bakpulver

Fyllning:
500 g blandfärs
2 st gula lökar eller stora schalottenlökar
0,5 liter kantareller
2 klyfta(or) vitlök
salt och peppar, olja till stekning

Täcket:
5 dl crème fraîche
4 msk majonnäs
4 dl riven ost

Gör så här:

Pajdeg:
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda alla ingredienser till pajdegen och knåda ihop dem till en smidig deg. Kavla ut pajdegen på ett mjölat bakbord och klä in en pajform med degen.

Fyllning:
Skiva löken tunt och krossa vitlöksklyftorna med en kökskniv. Häll lite smör i en stekpanna och lägg ner löken, vitlöken och den rensade svampen.

Låt det hela få lite färg och putta sedan upp det mot kanterna av pannan för att få plats med att steka köttfärsen. Blanda runt den brynta köttfärsen med svamp- och lökblandningen och smaksätt med salt och peppar. Lägg ner blandningen i det obakade pajskalet.

Täcket:
Blanda crème fraiche och majonnäs i en skål. Bred blandningen över köttfärsfyllningen och toppa med osten. Baka pajen i ugnen i ca 20 – 30 minuter. Servera med en fräsch sallad.


3 kommentarer so far
Lämna en kommentar

Sån paj brukar jag också göra! /Emma

Kommentar av Emma

Låter jätte mumsigt. Dock tycker jag inte om kantareller, men ska prova att göra receptet fast med champinjoner istället. =) Tack för tipset! // Mona

Kommentar av Mona

Toppen gott recept. Testade den igår..
Rekommenderas starkt!

Kommentar av godis recept




Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s



%d bloggare gillar detta: