Filed under: Recept | Etiketter: Kantarell och köttfärspaj, lättlagat, Recept, trattkantareller
Deg:
50 g smör, rumstemperat
4 dl vetemjöl
1,5 dl mjölk
2 tsk bakpulver
Fyllning:
500 g blandfärs
2 st gula lökar eller stora schalottenlökar
0,5 liter kantareller
2 klyfta(or) vitlök
salt och peppar, olja till stekning
Täcket:
5 dl crème fraîche
4 msk majonnäs
4 dl riven ost
Pajdeg:
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda alla ingredienser till pajdegen och knåda ihop dem till en smidig deg. Kavla ut pajdegen på ett mjölat bakbord och klä in en pajform med degen.
Fyllning:
Skiva löken tunt och krossa vitlöksklyftorna med en kökskniv. Häll lite smör i en stekpanna och lägg ner löken, vitlöken och den rensade svampen.
Låt det hela få lite färg och putta sedan upp det mot kanterna av pannan för att få plats med att steka köttfärsen. Blanda runt den brynta köttfärsen med svamp- och lökblandningen och smaksätt med salt och peppar. Lägg ner blandningen i det obakade pajskalet.
Täcket:
Blanda crème fraiche och majonnäs i en skål. Bred blandningen över köttfärsfyllningen och toppa med osten. Baka pajen i ugnen i ca 20 – 30 minuter. Servera med en fräsch sallad.
3 kommentarer so far
Lämna en kommentar
Sån paj brukar jag också göra! /Emma
Kommentar av Emma 13/11/2008 @ 21:04Låter jätte mumsigt. Dock tycker jag inte om kantareller, men ska prova att göra receptet fast med champinjoner istället. =) Tack för tipset! // Mona
Kommentar av Mona 15/11/2008 @ 22:35Toppen gott recept. Testade den igår..
Kommentar av godis recept 08/12/2009 @ 8:28Rekommenderas starkt!