2 A new life


Läggdax.

Nu ligger båda barnen, är så skönt med fasta rutiner på kvällarna. När bolibompa är slut vet de att det är dax att borta tänderna och kissa, inget att diskutera. När det är klart lägger de sig i sina sängar och så får de bestämma vilken saga de vill höra på cd. Så säger vi god natt, en puss till mamma och en till pappa och så säger jag alltid ”mamma älskar dig”. Sen stänger jag dörren, för annars springer bara kattungen in och så för det mesta somnar de efetr en stund. Jag kan höra att de pratar, sjunger eller låter uppe men huvudsaken de ligger i sina sängar gör det mig inget om de har någon leksak i sängen.

Vad har ni för rutiner på kvällarna?

img_5136
Alla sätt är bra utom de dåliga!


11 kommentarer so far
Lämna en kommentar

Min minsting…8 år kan omöjligt somna utan sin mamma trots mina ihärdiga försök med allt…suck! jag får så dåligt samvete när han kommer upp för femtonde gången och kramar om mej och frågar när jag skall gå och sova…då kan klockan vara halv elva…På tal om annat så tycker jag att du skriver jättebra som du skriver just nu! Din vardag utan din man med dina barn! Du skriver så bra!/Kram

Kommentar av Kajsa

Hej. Gick in på din sida. Känner igen mig.
Min man avled 4 juli i en arbetsolycka 30 år gammal.
Själv blev jag kvar med våran 16 månader flicka och gravid i 5 månaden.
Skönt att se att man inte är ensam. Livet går vidare, men det är inta alltid så lätt.
Kram på dig

Kommentar av gabriella

Det låter jättebra det ni gör 🙂
Vi har TV, nån film dom får välja och välling till det och efter det tandborstning och puss o godnatt sen somnar dom inom 5 min i sitt rum.
Dom är 2 1/2 och 1 år.

KRAM!

Kommentar av Cissi

Hej, jag undrar om du är intresserad av att vara med i en tävling? Kontakta mig på min mail så får du mer information. Mvh Pontus

Kommentar av Pontus

Badning och saga för 4-åringen när Bolibompa är slut. Sen släcker vi lampan och han får välling. Vi ligger i rummet tills han sover, vilket brukar gå superduper-snabbt.
10-åringen släcker kl 21. I bland läser hon ibland tittar hon på TV.

Kommentar av Stensland

Lilla, söta sockerskorpan! Så sött hon somnat. Men kanske inte sååå skönt en hel natt? Tur hon har en snäll och go mamma som säkert stoppade om henne i hennes egna, sköna säng. 🙂

Kommentar av Titti

Hej Carolina, ett tag sedan jag skrev igen, men jag läser varje dag. Ja, nu har jag ju inga små barn längre, men jag hade också rutiner när det var läggdax, det skulle inte bli försent, för som förälder behöver man lite extra tid på kvällen, för att orka en ny dag. Nu är ju minstingen 16 år och den äldsta utflugen, jag dricker te varje kväll med två mackor, och en magnumglass, och gärna lite ostbågar eller jordnötsringar, som intas framför tv.n, gärna till något svenskt såsom Höök eller Livet i Fagervik, sedan måste alla hundarna ut och kissa och eventuellt bajsa, innan den förhoppningsvis sköna nattvilan. Hundar, katter och barn och vuxna mår bra av rutiner. Jag har sagt det tidigare och jag säger det igen, du tar jättefina bilder. Kram på dig! Lotta

Kommentar av Lotta

Hej! Första gången jag trillar in på din sida, måste bara säga att jag beundrar den styrka som du helt enkelt måste ha. Jag kommer fortsätta besöka din blogg. Önskar dig all lycka i livet!

Ur söta barn har du också. 🙂 /Hannah

Kommentar av Hannah

T är 13 månader gammal, rutinerna börjar runt 17-tiden då det serveras middag. Sen är det lek och bus fram till badet som är runt 18.00. Till slut är det pyjamas och gröt straxt innan 19.

Efter tandborstning är det napp och snutte-elefant som gäller, pussa mamma/pappa godnatt. In i sin egen säng, ”Godnatt, lilla gumman, sov så gott” och sedan går vi ut ur rummet. Oftast sover hon lugnt och stilla inom 10 minuter. Halleluja?

Kommentar av -anki

Har din sida sparat i form av RSS så att man ser när det uppdaterats.

Nu har vi bara en son i livet kvar men för honom blir det som alla andra. SVT har således bestämt för 50 år sedan att barnprogramen skall bli en slutpunkt då barnen skall lägga sig.
Idag år 2008 är det ingen skillnad, efter B är kvällsfika och sen är det sova men innan klä av kläderna på W och borsta tänderna och sedan brukar han springa som en tok i 10 min fram och tillbaka.

Har funderat på hur livet går vidare, i ditt fall kan jag säkert tänka mig att livet rullar på rätt bra med undantag för vissa tidpunkter, födelsedagar och annat.
Är det en skillnad på 3 veckor och 34 år? Ja men döden gör ingen skillnad på siffror, smärtan är lika hård och obarmhärtig.

Många kramar sänder vi till dig och dina barn.

Kommentar av Göran & Cecilia

Göran & Cecilia.
När vi bodde i Lund träffade jag många föräldrar till svårt sjuka barn. Man kan och ska inte jämföra, alla har det jobbigt på sitt sätt. Men många föräldrar tyckte att jag hade det jobbigare för att de trots allt var två, de kunde turas om, avlasta varandra och mitt i all sorg hade de varandra. Nu säger jag inte att det är jobbigare för mig än för någon annan, men jag kan säga att livet inte rullar på rätt så bra.
Jag är ensam med hus, lån, barn, allt praktiskt, handla, läggning, räkningar. Det är inte lätt att vara ensam förälder och har man då förlorat sin livspartner gör det inte vardagen lättare.

Kommentar av 2anewlife
Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s%d bloggare gillar detta: