2 A new life


Minnesbok

Har suttit nästan hela eftermiddagen och kvällen och pysslat med min minnesbok. Har satt in bilder och texter, inte bara bilder på Joakim utan på alla mina nära som ger mig kraft. Jag har tittat på bilderna, tänkt tillbaka till det tillfället då de togs, focuserat på de positiva minnena och så jag jag klistrat in dem fina i boken.
Ska ta ett kort på den så ni får se.

Jag måste försöka hitta tillbaka till det tankesättet jag hade för några månader sedan. Men jag gissar att det är som man säger, man måste till botten för att kunna komma upp.
Sedan operationen mars 07 har jag stängt av min kropp, alla tankar, all trötthet, alla varnings signaler, för att klara av att ta hand om min familj. Sedan mars 07 har jag jobbat nästan heltid, tagit hand om barnen, om huset, om djuren, om Joakim, haft alla kontakt med FK, sjukhus, kommunen. Jag jobbade som Joakims assistent på nätterna för att sedan gå upp kl 06, göra barnen iordning och lämna dem hos dagmamman vid 07 för att åka till mitt ”riktiga” jobb.
Sedan denna oro, stress, rädsla, ovissheten vi levt med så länge, det är klart att det tar på kroppen och psyket.
Kanske är det inte så konstigt att jag mår dåligt nu och att jag känner mig helt slut. Mycket handlar oxå om att jag själv måste förstår och acceptera att det är OK att jag är svag nu för jag har varit för stark för länge.


2 kommentarer so far
Lämna en kommentar

Jag fastnade här hos dig…..lääääänge, och bara läste o läste! Jag kan inte ens i min vildaste fantasi föreställa mig vad du och barnen går igenom nu! Hur livet kan kastas omkull och krossa ens tillvaro, som det har gjort för er.
Under tiden jag läst har jag gråtit! Gråtit för hur du mår. Gråtit för att barnen mist sin pappa. Gråtit för din man. Gråtit för att livet är så orättvist. Gråtit för er kamp.
Du är så stark och så otroligt beundransvärd för att du kämpar vidare. För dina barns skull, för din skull (och inte minst) för din mans skull.
Kämpa med alla medel du har och även dom du inte har!
Ta hand om dig och dina barn.
Jag önskar er all lycka i framtiden=)
Många styrkekramar Maria

Kommentar av Maria

Jag tycker att det låter som en superbra Ide att göra ”minnesalbum” som du sj säger att komma i håg det som var bra =)
Komma tillbaka till dig sj /nuet, är ju en del i din egen behandling så att säga..
Du MÅSTE lära dej leva trots detta jävliga, hemska, helvetiska, otroliga, otänkbara.. har hänt din man /er familj. Du behöver inte acceptera bara lära dej hitta just ”DITT” sätt att komma framåt.. småsteg i taget !!
Läser varje dag vad du har att dela med dej.. tack för att orkar å vill dela med dej !! det ger mig stryrka =) kramar Malin

Kommentar av malin L
Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s%d bloggare gillar detta: