2 A new life


Middagstips

Detta receptet är skrivet av J och är otroligt gott. Saknar hans goda mat…

Marinerad kyckling med Basmati ris och Bearnaise. Inga konstigheter men ibland är det det enkla som funkar bäst. Jag köpte en färsk ölands kyckling (Guldfågeln) som jag styckade upp i sex delar och placerade ut på en ugnssäker form.

Ingredienser för 4 portioner

1 kyckling ca 1,6 kg
Marinad:
1 dl kinesisk soja
4 msk honung
2 msk färskpressad citronsaft
1 vitlöksklyfta, hackad

Gör så här:

1. Dela kycklingen i 6 delar. Blanda soja, honung, citronsaft och hackad vitlök väl i en skål.
2. Lägg kycklingbitarna i en stor ugnssäker form. Pensla kycklingen med marinaden. Spara resten av marinaden. Krydda med Paprikapulver samt grillkrydda. Täck över med plastfolie och marinera i kylen i 30 min.
3. Sätt ugnen på 175 grader, skicka in kycklingen i ca 65 minuter. Efter halva tiden så kan du vända på bitarna och pensla på resten av marinaden. De sista 5 minutrarna vred jag om till grillen för att skinnet skulle få lite färg.
4. Låt kycklingen vila under alu-folie i formen ca 5 min, så förblir köttet saftigt och mört.


1 kommentar so far
Lämna en kommentar

Lät gott,måste testas!! Saknar dej här på jobbet! Tänker på dig och alla frågar efter dig:-) Ta din tid,ville bara skriva någar rader till dig iaf:-)

Kommentar av Linda




Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s



%d bloggare gillar detta: